tiistai 5. huhtikuuta 2011

MattoBaakari: Uutuustuotteina maalatut matotMattoBaakari suunnittelee ja valmistaa käsinkudottuja ja virkattuja puuvillamattoja. Marjaana Kaakinen kertoo yhteistyöstä ja mitä uutta tulossa.

- Minulla on käytössäni kahdet puoliautomaattiset "kangaspuut". Koneilla voi kutoa palttinaa ja käsin pujottelemalla tehdä erilaisia kuvioita. ATK-ohjatut kangaspuut ovat kiinnostaneet minua, mutta ne maksavat paljon. Niinpä kun tapasin ArtFlow'n Mats Holmbergin vähän vajaa vuosi sitten eräässä Raaseporin yrityshautomon tilaisuudessa, ajattelin kehitellä yhteistyötä hänen kanssaan.

- Mats kynäruiskumaalaa materiaaleihin kuin materiaaleihin. Kudottujen mattojen pinta on elävä ja haasteellinen maalattava. Esim. t-paidat hän joutuu pintakäsittelemään ennen maalausta. Värit kiinnitetään tekstiileihin silittämällä. Kaupunkimaisemamatto suunniteltiin varta vasten Helskyn näyttelyyn. Halusimme sinne vähän modernimpaa ilmettä, kumpikin pidämme ranskalaisista kaupungeista ja olemme nähneet Rottatuille-elokuvan...

- Maalattuja mattoja saa vain tilauksesta. Matto on vähän normaalia tilaustyötä kalliimpi neliömetrihinnaltaan. Mats veloittaa sitten maalauksesta erikseen – kuva voi periaatteessa olla mikä tahansa. Sisustusmaalaaminen kiinnostaa häntä, joten esim. seinään voi tilata maalauksen. Seinää ei saa mukaansa, maton saa.

- Olin miettinyt tuoteperheen perustamista, mutta aika ei riitä kaikkeen. Kesällä 2009 tapasin Marjo Jaffe-Pelkosen Studio Jaffesta, Helsingistä, kun pidin ikkunamyyntinäyttelyä Helskyssä yhdessä StarHopen Kerstin Gottbergin kanssa. Marjo oli myös kiinnostunut tuoteperheen luomisesta. Villa Rönsy ryhmässä mukana ovat Marjon lisäksi Arja Auvinen (Käsillä Tehden) – keramiikkaa, huovutusta, nahka- ja punontatöitä sekä verhoilija Terhi Stick (Verhoilun Taika) Lohjalta.

- Viime vuonna olimme erilaisissa tapahtumissa ja loppuvuodesta meillä oli ensimmäinen näyttely Studio Jaffen tiloissa. Saamme ryhmänä enemmän näkyvyyttä ja voimme jakaa resursseja, osaamista ja rahallisia kuluja. Asiakkaille on tuoteperheessä laajempi valikoima. He voivat ostaa yksittäisiä tuotteita tai tilata suurempia kokonaisuuksia. Nyt me voimme tarjota myös Matsin osaamista, kynäruiskumaalaamista, mahdollisuuksien mukaan.

Mitä uutta tulossa?

- Sekä ikkunamyyntinäyttelyssäni Helskyssä että 4 kattausta -näyttelyssä on asiakaskysely, johon toivottavasti saamme runsaasti vastauksia. Niiden avulla on kehitetään tulevaa, yhdessä ja erikseen. Uusia tuotteita pitäisi syntyä jatkuvasti. Jag syns och säljer -koulutuksen myötä olen oppinut lisää mm. tuotehinnoittelussa, tuotteiden esillelaittamisessa, markkinoinnissa ja verkostoitunut lisää toisten käsityöläisten kanssa. Toisilta oppii, miten kehittää toimintaansa. En ole juuri huomannut kadehenkeä vaan päinvastoin. Monet tekevät töitä yksin. On aina hauska tavata toisia ja verrata kokemuksia. Jag syns och säljer -koulutus jatkuu. Suoritin viime syksynä tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon. Nyt mietin, aloittaisinko sisustussuunnitelijan oppisopimuskoulutuksen vai tekstiiliartesaanin opinnot syksyllä.


"4 kattausta" -myyntinäyttely, Studio Jaffessa ke 6.4.2011 asti
Lisätiedot https://sites.google.com/site/villaronsy/to-dos

Ikkunamyyntinäyttely "Matot hiirenkorvalla" 30.4.2011 asti Taito Shop Helsky, Eteläesplanadi 4, Helsinki

Kuvat
Marjaana Kaakinen, kuva Katja Kuorinki-Väänänen, Studio Adeleide
Kesäisissä tunnelmissa, hiirimatto ja ArtFlow'n maalama matto, kuvat Marjaana Kaakinen

MattoBaakari http://sites.google.com/site/mattobaakari/home
MattoBaakari Facebookissa

Villa Rönsy https://sites.google.com/site/villaronsy/

Mats Holmberg, ArtFlow www.artflow.fi

MattoBaakari on Taitoverkossa www.taitoverkko.fi

Ei kommentteja: