sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Taitoverkossa Torniolainen Arkhe: sisustustuotteita ja koruja


Arkhe valmistaa muotoiltuja sisustustuotteita ja koruja suomalaisesta vanerista sekä tekee rakennusten arkkitehtisuunnittelua. Rakennusarkkitehti Henna Aspegren on perustanut yrityksen vuonna 1997 ja ARKHEEN-tuotteet tulivat markkinoille vuonna 2009.


Mistä tuotteitasi on saatavilla? Osallistutko joihinkin loppuvuoden myyntitapahtumiin? Mikä tuotteissasi kiinnostaa eniten asiakkaita?

2009 vuoden loppupuolella, lähes vuosi sitten olin Tornion Taidebasaarissa koemarkkinoimassa ensimmäisiä tuotteitani. Koivunlehti-minisermi ja lumihiutaleet olivat jo silloin protoversioina mukana – tekivät hyvin kauppansa. Joulu oli tulossa ja tuotteeni olivat asiakkaiden mielestä käteviä lahjoja (kevyitä postittaa) sekä kivoja ja kestäviä talvikoristeita. Korumallistosta oli silloin esillä ensimmäinen rintakoruni Tähtihelmet – juhlapukeutumisen mielenkiintoinen yksityiskohta: Silloin oli ihana katsoa kuinka koru ja käyttäjä kohtasivat.

Ensimmäinen myyntitapahtuma antoi uskoa, että tuotteeni kiinnostavat. Sitten olen esittäytynyt vuoden 2010 aikana ammattilaisille Formassa, Enontekiön lahjatavaramessuilla ja Habitaressa. Enontekiön messuilla sain asiakkaaltani idean ja toiveen tehdä koruja sisustustuotesarjojeni aiheista. Asiakasta kannattaa kuunnella. Koivuvaneriset korut ovat olleet erittäin suosittuja.

Kesällä oli Torniossa mahtava meininki Peräpohjolan markkinoilla. Sain tavata jo taidebasaarista tuttuja asiakkaita, jotka halusivat ostaa lisää tuotteitani. Kuopion Taidetorilla olin myös mukana – yhden viikonlopun itsekin myymässä. Myyntitapahtumat ovat ihania paikkoja saada suoraan palautetta. Koruille löytyy monenikäisiä ihailijoita, ja mieskin uskaltaa ostaa sellaisen lahjaksi vaimolleen. Lahja- ja sisustustuotteet miehiseen makuun ovat yksi seuraavista haasteistani.

Tällä hetkellä ARKHEEN-tuotteita on saatavilla muutamilla jälleenmyyjillä ja nettisivujeni verkkokaupassa. Tampereen Kädentaidot -messuilla 19.–21.11. minulla on oma osasto, tunnus C317. Samaan aikaan on Torniossa Taidebasaari, jonne en itse pääse, mutta tuotteeni onneksi kyllä. Kalenterissa on myös Kuopion Joulumarkkinat 11.–12.12. sekä Rovaniemen Arktiset käsityömarkkinat 17.–19.12. Arktikumissa.

Ensi vuoden messukalenteri on vielä hieman auki. Jälleenmyyjärinkiä kasvattaisin mielelläni laajemmaksi. Torniosta on etäisyyksien vuoksi raskasta lähteä itse messuille myymään, vaikka se muuten kivaa onkin. Puu on materiaalina sellainen, että sitä pitää saada tunnustella käsissään. Tuotteeni sopivat hyvin paikkoihin, missä asiakkaat etsivät suomalaisia taide-, käsityö- ja design-tuotteita itselle tai lahjaksi. ARKHEEN-tuotteilla on Avainlippu-tunnus. Olen kuullut, että japanilaiset turistit ovat olleet erityisen kiinnostuneita.

Mistä asioista pidät eniten toiminnassasi?

Vuosi on ollut raskas takana tuotteiden kehittelyn, tuottamisen sekä markkinoinnin parissa, mutta antoisa se on ollut. Varsinainen työni rakennusten suunnittelussa kulkee tässä edelleen, ja on mielenkiintoista seurata, mihin tämä prosessi johtaa.

http://www.arkhe.fi/

Kuvassa Koivunlehti-minisermi ja lumihiutaleet-lasinaluset. Kuvat Saila Alavaara

Arkhe on Taitoverkossa http://www.taitoverkko.fi/

Ei kommentteja: