maanantai 21. marraskuuta 2011

Suomen Kädentaidot -messuilla tehtiin uusi kävijäennätys

Kuudennentoista kerran järjestetyt Suomen Kädentaidot -messut sekä kymmenennet Kivi ja Koru -messut päättyivät Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa sunnuntaina 20.11.2011. Tapahtumakokonaisuus houkutteli ennätykselliset 36 906 messuvierasta. Euroopan suurimmilla käsi- ja taideteollisuusmessuilla käsityötuotteita ja osaamista esitteli 581 näytteilleasettajaa. Kansainvälisillä kivi- ja korumessuilla näytteilleasettajia oli 70. Seuraavan kerran messut järjestetään 16. - 18.11.2012.

- Yhä kasvava kiinnostus käsityöharrastukseen sekä ainutlaatuisten itse tehtyjen tuotteiden ostamiseen näkyy Suomen Kädentaidot -messuilla erityisen vahvasti. Messuilla oli positiivinen, touhukas ja innostunut tunnelma. Suurelle yleisölle nämä messut ovat erinomainen tilaisuus oppia uutta ja saada ideoita omaan käsityöharrastukseensa sekä tehdä yksilöllisiä hankintoja. On upeaa, että saamme tämän tapahtuman kautta nostettua näkyvästi esille suomalaisia käsityöalan ammattilaisia ja tuettua osaltamme kotimaista käsityöyrittäjyyttä, sanoo Suomen Kädentaidot -messujen näyttelytoimikunnan puheenjohtaja, toiminnanjohtaja Virve Pajunen Taito Pirkanmaa ry:stä.

Messujen avajaispäivänä julkistettiin useiden käsityökilpailujen voittajat. Kymmenennen kerran järjestetyn Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailun voitti Hali-puunkannin, jonka on suunnitellut teollinen muotoilija Henri Sydänheimo Tampereelta. Tuotetta valmistaa Arvemet Oy ja markkinoi Aikatuote Ylöjärveltä. Kymmenen parasta uutuustuotetta esiteltiin Suomen Kädentaidot Uutuustuote -näyttelyssä. Vuoden Artesaani 2011 -kilpailun voitti lempääläläinen soitinrakentaja Jouni Järvinen, joka edustaa Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitosta. Lisätiedot ja tulokset Toimiva tumppu, lämmin lapanen vaiko raikas rasa -kilpailusta, Tupsupipokilpailusta, Suuresta Helmikorukilpailusta ja Suuresta Sukkakilpailusta löytyvät osoitteesta www.kadentaidot.fi (Media).

Messujen ohjelma tarjosi runsaan ja monipuolisen paketin näyttelyitä, työnäytöksiä, muotinäytöksiä ja alan osaajien haastatteluja. Vinkkejä ja ajatuksia oli tarjolla myös messuille uutuutena toteutetussa Face to Face -blogikahvilassa, jossa suositut käsityöblogistit ja harrastajat kohtasivat. Kävijät pääsivät kokeilemaan myös omia taitojaan ja oppimaan uutta osastoilla sekä työpajoissa. Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän opiskelijat tekivät perjantaina ja lauantaina Messutv-lähetyksiä, jotka välittivät messutunnelmia internetin kautta. Messujen avaajana toimi tänä vuonna muodin, designin ja lifestylen asiantuntija Sami Sykkö. Teemapuhujana kuultiin toiminnanjohtaja Marketta Luutosta Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:stä.

Taiteilija Miina Äkkijyrkkä ja muotitaiteilija Jukka Rintala lahjoittivat sunnuntaina 20.11. Tampereen Taidemessuilla syys-lokakuun vaihteessa suoritetun teostensa hyväntekeväisyyshuutokaupan tuoton 4500 euroa Kriisikeskus Osviitalle käytettäväksi Tampereen nuorten mielenterveyden hyväksi tehtävään työhön.

Sami Sykkö, Käsityö on uutta luksusta http://www.kadentaidot.fi/liitetiedostot/editori_materiaali/1881.pdf

Marketta Luutonen, Käsityöalan yrittäjille on tärkeintä luova, itsenäinen ja vapaa työ http://www.kadentaidot.fi/liitetiedostot/editori_materiaali/1890.pdf

Uutuustuote 2011 -kilpailu http://www.kadentaidot.fi/liitetiedostot/editori_materiaali/1883.pdf

Kuvat ovat Tampereen Messujen kuvapankista Kuvat: Samuli Niva.

Kuva 1: Messujen juontaja Matias Jungar haastattelee messujen avajaisten vieraita. Vasemmalla muodin, designin ja lifestylen asiantuntija Sami Sykkö, keskellä Taito ry:n toiminnanjohtaja Marketta Luutonen ja oikealla Matias Jungar

kuva 2: Tähtinä pohjoisen poro ja lapin lampaat -näyttely

Ei kommentteja: