maanantai 3. lokakuuta 2011

Keskustelua alan yrittäjyydestä

Seminaarin juontaja Leena Lemola, Suomen Yrittäjäopisto ja KultahankeKädet kultaan -seminaarissa 29.9. Tampereella oli Aku Syrjän vetämä paneelikeskustelu aiheesta "Luovankin alan yrittäminen on kannattavaa". Keskustelemassa mukana olivat Katri Lehtonen työ- ja elinkeinoministeriöstä, Hannele Yrjö-Koskinen Fredrika Wetterhoff -säätiöstä, Katja Huhmarkangas kh-designista, Eija Pirttilahti Sammallammas-yrityksestä, Liisa Pikkujämsä Unica Fashionista ja Seija Lukkala Globe Hopesta.

Paneelissa keskusteltiin yrittäjäilmapiiristä, sosiaaliturvasta, kannattavasta yrittäjätoiminnasta, yrittäjäpersoonasta ja yritystoiminnan sparrajista. Paneelikeskustelua täydensivät seminaarissa mukana olevien yrittäjien kommentit ja kysymykset. Keskustelu oli onnistunut kokonaisuus. Toivotaan, että yli hallinnon rajojen löydetään konkreettisiä parannuksia yrittäjien sosiaali- ja työttömyysturvaan.

Minkälainen yrittäjäpersoona pärjää?

Tässä muutamia panelistien kommentteja:

"Pitää uskoa omaan asiaan ja olla aitoa intohimoa. Pitää kestää arkipäivän paperin pyöritystä".

"Sitkeyttä, riskinsietokykyä, pitkäjännitteisyyttä ja olla työhullu".

"Pitkänäköisyyttä, sinnikkyyttä ja paineensietokykyä"

"Pakko on katsoa totuutta silmiin, jos tuotteita ei osteta. Tuotehautajaisia pidetään, jotta tuotekärki pysyy selkeänä ja yrityksen toiminta on kannattavaa".

Kuvat Taina Tervonen, Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry

1 kommentti:

Pellavasydän kirjoitti...

Oi jospa oisin saanut olla mukana!