tiistai 28. kesäkuuta 2011

Kestävä käsityö elämään

Emalipuun tuotteissa ovat Korpilahden lähialueen puut hyötykäytössä. Kahden osaajan yhteistyöstä syntyy uniikkeja tarinoita. Rasiat – käsin koskettaminen ja materiaalin tuntu muuttuu yksilöllisiksi kertomuksiksi uniikin sisällön myötä. Ulla Huttunen ja Arto Salminen, Emalipuu
Kuva Ulla HuttunenTaina Saha pohtii kestävää toimintatapaa artikkelissa Kestävä käsityö elämään. Kestävä käsityö ei ole vain ekologista puuhastelua, vaan rehellistä analyysiä siitä ovatko tuotteet ja palvelut kestävän toimintatavan mukaisia.

Kuluttajat ovat entistä tietoisempia omista vaikutusmahdollisuuksista eettisten ja ekologisten tuotteiden ja palveluiden puolesta. Yrittäjiltä odotetaan tietoa tuotteen koko elinkaaresta. Osa Käsityö- ja muotoilualan yrittäjä 2011 -selvitykseen vastanneista yrittäjistä katsoi, että työssä parhainta on ekologisten tuotteiden valmistaminen.

"Kestävää käsityötä voidaan tarkastella kuuden näkökulman avulla ja samalla hahmottaa millainen tuotteen ja palvelun sielunnäkymä on todellisuudessa (Saha 2011)." Lue lisää (pdf)

Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry tuottanut Kestävä käsityö elämään artikkelin.

Kestävä käsityö on myös osana käsi- ja taideteollisuusjärjestön Taito-yrityspalveluja.

Ei kommentteja: