keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Taigakoru: Uniikit kihla- ja vihkisormukset Lapista - Jewellery from Lapland Finland


Kuvat Uniikit kihla- ja vihkisormukset, valkokultaiset vihkisormukset ja Hirvi- ja Hukka-riipukset
Kuva
Taigakorun henkilöstö


Taigakoru on Lapissa toimiva kultasepänverstas, joka työllistää Rovaniemellä ja Sodankylässä 8-9 henkilöä. Yritys on toiminut Rovaniemellä vuodesta 1981 ja Sodankylässä vuodesta 1983. Taitoverkon blogin kysymyksiin vastasi kultaseppämestari Juha Janger.


Mitä uutta on suunnitelmissa?


- Uuden teknologian soveltaminen "vanhaan käsityöyritykseen" on hyvällä alulla. Eli 3D-suunnittelu ja -mallinnus, uniikkituotteiden suunnittelu- ja valmistusprosessin rationalisointi niin, että kauppa kannattaa ja on kuitenkin hinnaltaan kilpailukykyistä. Yhä enemmän uniikkitoimeksiannoista tulee nykyisin verkkokaupan ja tuotegallerioiden kautta (2010/yhteensä noin 100t€). Prosessit ovat kehittelyn alla ja niiden parissa valmistellaan parast'aikaa gradua Lapin yliopiston teollisen muotoilun laitoksella: Verkkoympäristössä tapahtuvan tilaustyöprosessin palvelukuvaus. Toisaalta työstämme juuri Ely-keskuksen 2+5pv eAskel-ohjelmaa (Innoman Oy / Mika Ropponen) toiminnanohjausjärjestelmän luomiseksi. Tarkoituksena niputtaa kolmen liikkeemme kassajärjestelmät, verkkokauppa, taloushallinto ja varaston/tuotannonohjaus. Haastetta piisaa, sillä olemassa olevat järjestelmät ovat järjestään suunniteltu suuremmille yrityksille, kuin meidän vajaa kymmenhenkinen ja vähän vaille miljoonainen myyntimme..

- Tuotteistossa satsaamme entistä enemmän kihla- ja vihkisormuksiin sekä miesten koruihin.


Mikä tuotteissanne kiinnostaa eniten asiakkaita?

- Pohjoisen luonto-etninen alkuperä koruihin liittyvine tarinataustoineen.

Mistä tuotteitanne on saatavilla?

- Pääkaupunkiseudulla Kankurin tupa (Pohjoisesplanadi 35 ja Hernesaaren risteilijäsatama), Aseman Kello (Lentoasemalla 2 liikettä), Kansallismuseon museokauppa, Lintuvaruste Viikissä - Lapin tärkeimmät tunturikeskukset (Saariselkä, Levi, Ylläs) - Omat liikkeemme Rovaniemellä ja Sodankylässä - Verkkokauppa www.taigakoru.fi

Mistä asioista pidätte eniten toiminnassanne?

- Siitä, että olemme onnistuneet löytämään asiakassegmenttejä, jotka ovat valmiit maksamaan "halpatuontituotteita" enemmän Lapissa valmistamistamme tuotteista. - Palveluumme tyytyväisen ostavan asiakkaan positiivisesta palautteesta ;-)

Kuvat, Taigakoru

1. Taigakorun henkilöstö Joulupukin kanssa yhteiskuvassa. Vasemmalta: Joulupukin kainalossa myyjämme Marja Rovanperä ja Anne Karila. Takana: muotoilija-3D-"seppä" Sami Viitasaari, kultaseppämestari-taidekaivertaja Seppo Penttinen, kultaseppä Olli Sälevä, hopeaseppä Pirjo Isomursu ja kultaseppämestari Juha Janger.

2. Taigakoru tarjoaa asiakkailleen uniikkeja kihla- ja vihkisormuksia, joista useissa esiintyy ainutlaatuisena elementtinä Lapin kultamailta löydetyt kultahiput.

3. Valkokultaiset vihkisormukset, jotka toteutettiin asiakkaan ideaa mukaillen. Morsiamen sormukseen kuvattu karhu, jonka silmänä cabouchon-hiottu safiiri ja sulhasen sormuksessa susihahmo. 4. Hopeinen Hirvenpää-riipus, design: Taigakoru / Sami Viitasaari 2010.

5. Hopeinen Hukka-riipus, design: Taigakoru / Sami Viitasaari 2010.


www.facebook.com/taigakoru

Kihla- ja vihkisormus-galleria http://www.flickr.com/photos/taigakoru/sets/72157622416046805/

Taigakoru on Taitoverkossa http://www.taitoverkko.fi/

Ei kommentteja: