keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Taitoverkossa Savipaja Murray


Savipaja Murray on perustettu vuonna 1988 Kaskisissa. Suomen pienimmästä kaupungista löytyy kiehtova irlantilais-suomalaisen keramiikkataiteilijapariskunnan koti, työpaja ja myymälä. James ja Raija Murrayn savipaja on suosittu vierailukohde Pohjanmaan rannikolla.

Mistä tuotteitanne on saatavilla? Osallistutteko joihinkin loppuvuoden myyntitapahtumiin?
- Kesä on meidän sesonkiaikaa ja suurimman osan tuotteistamme myymmekin täältä Kaskisista kaupastamme, häälahjoja, tuliaisia, muistoja mukavasta matkasta ja matkaseurasta jne. Loppuvuodesta kuljemme messuilla ja markkinoilla tänä vuonna ainakin ELMA maaseutumessuilla Helsingissä marraskuun lopulla. Toivomme pääsevämme myös Jyväskylän Suomen käsityön museon käsityöläisten joulutorille (valintaprosessi on vielä kesken).

Mikä tuotteissanne kiinnostaa eniten asiakkaita?
- Uskoisin, että mielenkiintoiset yksityiskohdat kiinnostavat meidän asiakkaitamme. He hakevat myös kauniita käyttöesineitä elämän arkeen.

Mistä asioista pidätte eniten toiminnassanne ja mistä ette pidä?
-Parasta työssämme on sen vaihtelevuus, joka on myös työn rytmissä: hektinen kesä ja hiljainen talvi. Ihanaa! Vierailijat tulevat vain katsomaan, mitähän täällä on ja poistuvat kantaen kaksin käsin keramiikkaa ja hyvällä mielellä.

-Yrittäjänä on joutunut/saanut kaivaa itsestään erimoisia ns. uinuvia taitoja esiin. Iso kiitos tälle kehitykselle! Ja tämän kaiken vastapuoli on myös, ettei koskaan tunnu olevan tarpeeksi aikaa! Meidän James sanookin, että hänellä on monta hattua, jotka hän vaihtaa ja useaan kertaan: on dreijari, maalari, puuseppä, kauppias, kirjuri jne.

www.savipajamurray.fi/

Kuva Savipaja Murray

Taitoverkossa on yli 200 käsi- ja taideteollisuusalan yrittäjää www.taitoverkko.fi

Ei kommentteja: