keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Ekologisesti tuotettu suomalainen design kiinnostaa

Papiinan design tuotteet saivat hyvän vastaanoton Saksan Düsseldorfissa pidetyillä kansainvälisillä muotimessuilla. Messuilla esiteltiin tulevan syksyn 2010 ja talven 2011 mallisto. Papiina sai uusia asiakkaita ja vientimaita mm. Itävaltaan ja Saksaan. Tuotteet herättivät kiinnostusta myös japanilaisten ja amerikkalaisten ostajien parissa. Papiina on osallistunut Saksan CPD muotimessuille vuodesta 2006 lähtien ja on edelleen ainoa alansa edustaja ko. messuilla.

Papiina Oy on kahden naisen perustama ja omistama yritys, joka on perustettu 1998. Päätoimiala on naisten design vaatteiden ja asusteiden sekä sisustustuotteiden valmistus. Materiaaleina ovat käsintehty villahuopa yhdistettynä silkkiin ja keittovillaan. Kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa. Yrittäjät Piia Kolho ja Leena Sipilä ovat itse kehittäneet tarvittavat koneet ja materiaalin työstötavan, jotta toiminta on kannattavaa ja tehokasta.

Papiina valmistaa kaksi mallistoa vuodessa, jotka esitellään kansainvälisillä CPD muotimessuilla Saksassa. Lisäksi yrityksellä on edustajat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Hollannissa, Saksassa ja Japanissa. Yrityksen liikevaihdosta n. 65 % menee vientiin.

Kaikki tuotteet tehdään asiakkaan tilausten perusteella eli asiakas voi itse ”suunnitella” omaan liikkeeseensä Papiina -malliston. Vaatemallistossa on n. 20 leikkuumallia, 8 kangaskuosia, 2 silkkimateriaalia ja 5 väriä, keittovillaa 2 värissä ja huopaa 21 värissä. Sisustusmallistossa on saatavilla laaja kuosivalikoima sekä verhoihin, tyynyihin että kattaustuotteisiin. Eri vaihtoehtojen pohjalta asiakas tekee valinnat ja luo oman Papiina-malliston liikkeeseensä. Tämä konsepti on luonut hyvät mahdollisuudet löytää asiakkaita.

Papiina on Taitoverkossa www.taitoverkko.fi
Papiina Oy www.papiina.com
Kuva Papiina catalog 1 2010: Raita, 100 % silkorganza decorated with woolfelt

Ei kommentteja: